Sökes: Berättare ur vardagen

, , Leave a comment

Jag är övertygad om att det finns massor av fantastiskt bra vardagsberättelser som tyvärr för sällan berättas och blir hörda.

Det vill jag råda bot på med början här på Baksteg Blogg. Ge fler möjlighet att berätta utifrån sin egen vardag, sina egna situationer och perspektiv och hur vi antar och hanterar dem. Jag tror nämligen att det finns massor av små, ofta indirekta, utmaningar i våra vardagliga roller som inte kommer fram i den offentliga debatten, som dominerar diskussionen för mycket utifrån sökande efter för generell samhällsnytta.

Jag tror också att många av oss är lite för upptagna med att bara ta oss igenom vardagen. Finns lite tid, energi, över till att också orka med uppleva.

Jag vill istället berätta utifrån perspektivet hur vi utvecklar våra egna vardagsroller, både privat och professionellt.

Eller, för att vara tidsenlig:

  • Hur vi tillsammans kan ”innovera vardagsupplevelsen” till det bättre.

På geek-språk  passar nog ”hacka vardagen” bäst för mina planer…

Hjälpa utveckla varandra

Det är här jag behöver hjälp. Dels att kunna formulera ner detta till vettig information, guider och instruktioner om vad bloggande här handlar om osv. Vilket är den lätta delen.

 

Pratbubbla
Pratbubbla

 

Den stora utmaningen är att sedan att bygga vidare och samtidigt omsätta i praktiken och även ta vara på de nya friheter som digitaltekniken gett det kreativa skapandet. Då inte minst verktyg för smartare samarbeten.

Detta är något jag är övertygad vi kan lösa bättre tillsammans. Jag tror mycket på hur öppna kollaborativa digitala mötesplatser fungerar. Dom öppna projekt som fungerar bäst är dom som har vision och tydliga mål med vad det är dom vill lösa.

Det tror jag kan fungera ypperligt med hur jag vill vidareutveckla Baksteg, med så stort användarinflytande som möjligt.

Inga förkunskaper krävs

…bara en vilja att använda, lära och vara med och förbättra (ALF-modellen)

Resten går att lösa när så behövs.

Det är exempelvis därför som Freemium-listan innehåller dom öppna tjänster den redan gör. Det är nämligen fritt tillgängliga verktyg som jag utvärderat, lärt mig och som kommer att bli användbara så fort den andra bloggaren kommer igång.

Dom är också valda därför att mitt förtroende för företagen bakom är stort. Dels om att tjänsterna kommer finnas kvar under överskådlig framtid och dels om att deras kostnadsfria (Freemium) alternativ är väldigt användbara och att Premium (betaltjänsterna) inte känns påtvingande.

Där tror jag det finns massor av intressanta möjligheter att utforska och blogga om, hur vi smartare kan använda online-tjänster för att förenkla för våra prioriterade roller.

Just inom journalistiken och publicering i stort ser jag stora möjligheter att kunna jobba smartare. Samma utmaning gäller naturligtvis även för en enkel blogg som Baksteg. Speciellt då ambitionen är att skala upp för att det ska fungera.

Historiskt perspektiv

Jag har publicerat papperstidning och inom IT är jag speciellt intresserad av användbarhet, använda-upplevelse och arbetsflöden. Den kombinationen ger mig stor kontrast i hur produktion och publicering har utvecklats i takt med digitaltekniken.

Det är den kunskapen som lett till Min ambition med Baksteg bättre kunde beskrivas och varför jag nu är redo att släppa lös vidareutvecklingen mer öppet.

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.