Open Source är att förenkla för varandra, där värdet finns

, , Leave a comment

I grund och botten är den principen ett av dom starkaste fundamenten som hela Open-rörelsen växt fram till.

Open Source är sandlådan alla får vara med i, bara man är beredd att dela hink och spade med andra.

Öppen Källa

Det är den raka, den rätta, översättningen av Open Source till svenska. Inte ”Öppen källkod” som så envist lever kvar i svensk debatt och massmedia.

 

Gammal idé
Gammal idé

 

Det är den öppna kommunikationen och det öppna samarbetet som leder fram till nya idéer,[ opt: gemensamt github-rep,] till projekt och nya virtuella samarbetsplatser (communities).

Den utvecklingen tar alla Open Source-projekt. Inkl WordPress som driver just den här bloggen.

För att testa så har jag medvetet försökt använda WordPress enbart från det grafiska webb-gränssnittet. Även om det just nu är lite strul med temat så har detta fungerat över all förväntan. Trots att jag hostar på eget webbhotell och allt vad det innebär.

Inte behövt pilla en rad öppen källkod än…

Visste du också att för en av de senare releaserna av WordPress så bidrog inte mindre än 1000 entusiaster på olika sätt. Många säkert bara för möjligheten att förenkla för oss användare.

Sharing Economy

Det är den här typen av öppna och idag nästan gränslösa möjligheter till samarbeten som den kollaborativa ekonomin (Sharing Economy) har fått stor draghjälp till. Passar helt enkelt suveränt med många av målsättningarna hela öppen-rörelsen förespråkar.

Genom att finna sätt att samarbeta smartare kan vi lösa utmaningar bättre. Som den att Sverige halkar efter i digital utveckling, helt i onödan dessutom.

Öppna källor till kommunikation, kunskap och kollaborativa möjligheter har redan visat sig fungera.

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.