Min ambition med Baksteg

, , Leave a comment

Dags att lägga korten på bordet och presentera lite mer om min vision och mina ambitioner, specifikt då vilken roll jag tänker mig att Baksteg kommer spela.

Utgångsläge

Kortfattad sammanfattning:

  • Utgå från
    • Digitalteknikens faktiska möjligheter
    • Open-rörelsen
    • Sharing Economy

Jag är nämligen övertygad om att vi idag ännu är för upptagna med fel saker även online. Men också att det är något som kan fixas rätt enkelt och det är utifrån det som jag har valt att utgå från listan ovan.

 

Samarbeta
Samarbeta

 

Det är dom möjligheterna som jag vill utforska vidare med Baksteg som samlingspunkt online.

Baksteg Blogg

Här på bloggen vill jag fortsätta utveckla bloggandet till att handla mer om varför något hänt och hur det påverkar. Det är för mig betydligt intressantare än ”att något hänt” som är utgångsläget i den offentliga debatten i Sverige.

Jag föredrar istället öppen, transparent, inkluderande, lärande och utmanande dialog om det som bekymrar oss i samhället. Framförallt med personer som har egna erfarenheter och rätta viljan vilja förbättra vårt gemensamma samhälle.

Därför tror jag också att vi behöver tänka än smartare och betydligt mer utifrån vår egen vardag, dom situationer vi dagligen ställs inför, när vi vill lösa vad som i debatten klassas som samhällsproblem.

Vad vi däremot ännu inte på riktigt förstått är att vi inte längre behöver vänta på att någon annan, gärna uppe i toppen, ska göra något. Tack vare digitaltekniken kan vi idag hjälpa varandra genom det öppna samarbetet som redan sker, ofta kallade online-communities. Virtuella mötesplatser är en rätt bra svensk term för vad det handlar om.

Just dom möjligheterna jag vill utforska vidare om med Baksteg Blogg som samlingspunkt.

Just nu filar jag på en guide för att blogga här. Den kommer jag snart göra publik i Prata Baksteg forumet för feedback och vidare diskussion.

Jag vill också ge fler möjlighet att blogga här och berätta utifrån sin egen vardagsmiljö, sina utmaningar och situationer. Det perspektivet saknas nästan helt i den offentliga debatten och det är rätt allvarligt i mitt tycke.

Se My search for an improved Digital Identity (LinkedIn) där jag ger en sammanfattning om hur publicering har förändrats i takt med digitaltekniken och möjligheterna det lett till. Som exempelvis det som Sharing Economy handlar om.

Därför som använda, lära mer om och förbättra det öppna samarbetet är så viktigt för mig och att idéerna bakom Baksteg håller i alla fall mina egna test.

Se mer: Medhjälpare till Baksteg sökes

Min situation

Jag är långtidsarbetslös och tillsvidare långtidssjukskriven i väntan på diagnos.

Jag är däremot inte sysslolös!

Ej heller slut på idéer!

Vad jag tycker om den Offentliga Debatten

Summeras bäst samman i mina tre blogg-inlägg från igår:

  1. Den tärande Offentliga Debatten
  2. Det offentliga debattklimatet i Sverige är sjukt!
  3. Den närande Offentliga Dialogen online

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.