Medhjälpare till Baksteg sökes

, , 3 Comments

Nu när Baksteg bloggen börjar bli varm i kostymen, och jag känner mig tillrätta, så är det dags att be om hjälp.

Hjälpande hand

Min ambition med Baksteg är att skapa en så öppen och tillgänglig digital samhällsresurs som möjligt och där fokus är att hjälpa varandra genom att dela med oss av våra erfarenheter och upplevelser.

Den offentliga debatten saknar något

…nämligen förankring i den verklighet som kallas vår vardag.

Om vi ska tro gammelmedia och våra politiker så finns det inte många ljusglimtar att se fram emot. Där handlar det främst om att tävla om att beskriva hur dåliga utsikterna är och vem för dagen som ska få en dos skuld för gamla synder.

I takt med att digitaltekniken utvecklas och det bli allt enklare för oss själva att söka information, kunskap och även fråga källorna direkt så blir det allt tydligare att traditionell massmedia (det jag väljer kalla gammelmedia) får allt svårare att hitta en ny relevant roll.

Det här håller på att utvecklas till en energitjuv som dränerar oss från allt hopp om att framtiden kommer utvecklas till något bättre. Vi ser det inte minst vad gäller skolan där politikerna under årtionden har försökt den ena dunderreformen efter den andra. Dock sällan utifrån faktiska förutsättningar och hur digitaliseringen fullständigt vänt upp och ner på skolans roll.

Vi kan själva

Det fina med digitaltekniken är inte bara att den gett oss ofantlig större och bättre egen insyn i vad som egentligen händer i maktens korridorer runt om i världen.

Än viktigare är att den även gett oss verktygen och möjligheterna att själva ta tag i vår tillvaro. Idag kan du själv publicera dina tankar, funderingar och idéer till lösningar, precis som jag nu försöker göra via den här bloggen.

Dock behöver vi börja göra det smartare än hittills. Det jag ser i sociala medier är tyvärr en på tok för stor andel sämre kopior av dem vi ser i massmedia och i politiken. Den ton och den debatt-teknik som våra folkvalda lagt sig till med avspeglas även bland oss själva.

Jag tror det i grund och botten främst handlar om frustration och desperation över att så lite faktiskt blir mätbart bättre. Det samtidigt som människor känner sig allt mer bortglömda då media och politiker mest pratar om – istället för till – oss.

Låt oss kavla upp och sätta igång

Hur länge till ska vi behöva lyssna till fagra löften som sällan infrias?

Metallsmide

För mig finns inget som hindrar oss från att själva ta tag i vår egen framtid. Vi behöver bara skaka av oss dom sista resterna av en envist motsträvig Jante och sätta igång.

Själv är inte längre bäste dräng. I dagens uppkopplade värld kan vi snabbt, enkelt och helt öppet dra igång samarbeten om i stort sett vad som helst.

Ej heller behöver alla lära sig samma saker. Vi kan hjälpa varandra utifrån våra egna förutsättningar och behov, samtidigt som vi lär av och till varandra och vi kan vända globaliseringens framfart till lokala fördelar. Allt vi behöver finns ju redan på plats och bara väntar på att vi ska börja använda det smartare.

  • Kan det bli så mycket bättre än så?

Jag söker dig som vill vara med och förändra. Din bakgrund spelar ingen som helst roll, din entusiasm och vilja att lära är allt som behövs.

Framförallt vill jag fokusera på möjligheter och framtiden. För mig har det aldrig funnits mer kunskap om hur omvärlden fungerar och vad mänskligheten behöver göra för justeringar så att vi antar och börjar lösa dom gemensamma utmaningarna vi så väl känner till.

Min utgångspunkt är att förändringen behöver börja i vår egen vardag.

Tillsammans är jag övertygad vi kommer hitta massor av situationer som kan lösas genom att vi lär oss att bättre söka bland dom bakomliggande orsakerna, dom som ledde fram till att något hände.

  • Intresserad?

Pinga mig då på @Baksteg, i kommentarerna nedan, i forumet, på Hipchat eller annan kanal jag finns på.

…eller – Kom igång direkt genom att snabbt skapa ditt eget freemium konto.

 

 

3 Responses

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.