Den närande Offentliga Dialogen online

, , Leave a comment

För mig är den offentliga debatten bara för mycket av fel saker. För mycket av konflikter, ärelystnad, elände och rent ut sagt skitsnack. Dessutom ofta bottnad i en rädsla för att publikt göra bort sig.

”Offer”-rollen är idag mest gnistan som tänder brasan.

Den indirekta nyttan
Det finns inga säkra kort gömma sig bakom

 

…tills nästa flammar upp med större potential för den offentliga debatt-arean.

Framförallt är det en typisk energitjuv, det har jag förstått nu när jag lyckats koppla ifrån.

Öppen-rörelsen

Den öppen-rörelse som faktisk har 50+ år gamla rötter redan, håller nu på seriöst allvar att bryta igenom även här i Sverige. Kvaliteten och innehållet på bloggar utifrån egna idéer och initiativ finns redan. Har tappat räkningen över alla fantastiska lärarbloggar jag stött på under sista året. Bloggar med substans utifrån vardagen i skolan, något som allt för sällan får vara med i den offentliga debatten.

Vi kan inte fortsätta skrika oss hesa, fungerar allt sämre.

Inte bara ”Öppen källkod”

En orsak till att Sverige inte hänger med i utvecklingen, inkl. vad gäller Sharing Economy, är jag övertygad beror på den felaktiga översättningen av ”Open Source” till att heta ”Öppen källkod” på svenska.

För mig är den öppna källkoden frukten, själva resultatet, av det öppna samarbetet. Ett allt bättre versionshanterat testamente om hur det faktiskt redan fungera annorlunda när vi använder digitaltekniken på lite smartare och annorlunda sätt.

Mycket tack vare just Open Source har vi nu näst intill gränslösa möjligheter till öppna samarbeten med internet som infrastruktur.

Då kan vi lika väl använda det vi redan har för Offentlig Dialog som debatt.

Lite längre fram kan vi ju jämföra hur det utvecklats sedan sist.

Gärna en commit i taget 😉

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.