Skärp dig eller stå still och ilsket stampa

, , Leave a comment

Hur långt har ert gapande, skrikande, klagande och bortskyllande egentligen lett till framgång och nödvändiga förbättrande förändringar?

 

Megafonröst
Agitatorernas tidevarv är förbi

 

I dom allra flesta fallen, om du objektivt ser på saken, så har knappt ett jota hänt. I alla fall lite av långvarigt värde för utvecklingen. Speciellt inte vad gäller samhällsnyttan, den som tjänar oss gemensamt.

Du står förmodligen bara still och fortsätter beklaga om samma saker.

Undrar säkerligen varför ingen vill lyssna…

Göra upp med dagens normer

Det är dags ta paus och reflektera över vilka resultat vi får från att med allt monotonare röst upprepa allt mer urvattnade åsikter. Speciellt andras åsikter bara för att ”dom låter ju bra…”.

Den första, som både är den största och värsta bromsklossen för samhällsnyttan, vi behöver modernisera är den offentliga debatten. Inte nog med att den i traditionella massmedium som dagstidningar (både morgon- och kvälls-varianterna), radio och TV bara blir allt mer utstuderad och hätsk. Nu håller den för många även på att kväva nyttan av det fria och öppna samarbetet som sedan länge redan frodas och utvecklas gränslöst med internet som sammankopplande medium.

Gyllene tillfälle starta om

Vi har fått en fantastisk möjlighet, ett riktigt gyllene tillfälle, att starta om, att tänka om, att omgruppera och att använda gemensamma lärdomarna från hur gamla normer fortfarande styr och ställer för dom få. Detta medan dom många – vi ute i vardagens verklighet – harvar runt i den skit dom få lämnar efter sig.

Gammelmedia har inte längre ensamrätt att kontrollera och leda den offentliga debatten!

Att gammelmedia fortfarande kan beror på att för många av oss fortfarande sitter passivt och låter dem hålla på. Hålla på och kasta skit på varandra utifrån gamla synsätt, gamla ideologier och framförallt från gamla historiskt uppnådda maktpositioner.

Så länge vi sitter passivt med pilsner och chipspåse, ofta utfläkta i soffan framför TVn, så blir inte våra röster hörda!

Ej heller fungerar det att använda deras gamla metoder för att ur egen desperation och frustration översvämma våra nya digitala sociala mötesplatser med megafonröster och, med deras fallerade taktik och strategier, skrika ut våra protester.

När dom många skriker i kapp finns det få som orkar lyssnar!

Din röst är värdefull

…dock knappast om du fortsätter leka papegoja!

Den smarta revolutionen pågår redan för fullt!

Du är troligen bara för upptagen med att agitera enligt gårdagens normer…

När funderade du senast över vilkas åsikter du själv lyssnar till?

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.