Hackkycklingar tar plats i organisationen

, , Leave a comment

För mig består alla organisationer av två eller fler entiteter som på olika sätt påverkar den fortsatta utvecklingen av något.

Formeln är enkel:

  • 1 + 1 = 2 = organiserad

En organisation behöver heller inte vara formell, alltså registrerad i något av samhället godkänt format såsom familj, företag, förening eller politisk gruppering. Moderna organisationer skapas efter behov och upplöses när behovet inte längre finns.

Hackkyckling av Kid Kumlin
Källa: Kid Kumlin http://kkumlin.blogspot.se/2010/11/hackkyckling.html

Inte minst har digitaltekniken gett oss möjligheter att knyta nya kontakter och snabbt kunna organisera oss via exempelvis digitala funktioner på internet.

Aldrig varit enklare än nu

Faktum är att tack vare digitaltekniken så har det aldrig varit enklare att organisera oss och lösa utmaningar än det är nu. Vi har bara inte hunnit justera våra föråldrade idéer, modeller och metoder än.

Därför var Margeret Heffernans berättelse om hackkycklingar i TED-talet nedan så klockrent beskrivande om förlegade synsätt på hur organisationer byggs upp, förfinas och vad resultatet till slut blir.

Intressant notering är att detta även var TED-tal nummer 2,000. Hjälper mig att sortera insikten rätt och lägga hackkycklingar till förra årtusendets förlegade metoder.

Margarets beskrivning passar dessutom nästan kusligt bra med ”Den nästan osynliga revolutionen pågår för fullt”. Det är nämligen där någonstans jag ser massor av ljusglimtar och nya möjligheter till samarbeten där fokus ligger rättare.

Jag är inte längre förblindad av gårdagens självutnämnda superkycklingar. Blir inte alls imponerad av deras kacklande…

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.