Hur farlig och hatisk gör politiken dagens samhälle?

, , Leave a comment

Efter att ha lyssnat till David Rothkopf’s TED-framförande så är titelns fråga något som känns allt aktuellare att själv fundera över. David är ingen dussinlirare, se hans profil på Foreign Policy, utan har under lång tid, observerat och publicerat böcker och inlägg i ämnet.

Visserligen har framförandet ett USA-perspektiv, men det går ändå enkelt att byta mot vilket annat lands politiska uppträdande som helst. Det är bara storheter som maktposition som skiljer.

 

 

Här hemma i Sverige behöver vi även fundera utifrån perspektivet hur våra egna politiker projicerar sina budskap till vårt eget samhälle, mot utlandet och även utifrån den publika debatten som förs emellan partier, olika block-konstellationer och andra organisationer, inkl indirekta ”stödtrupper” med egna agendor.

Framförallt bör vi också fundera över hur vi själva, som väljare, bidrar till det debattklimat som nu råder och hur det faktiskt försämrar våra förutsättningar lösa dom problem som debatten också handlar om.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.