Du är med stor sannolikhet en riktig fegis!

, , Leave a comment

Ett av mina tidiga blogginlägg här på Baksteg är Språk är först och främst ett kommunikationsmedel, ha gärna det i åtanke när du läser detta inlägg.

Framförallt, läs inlägget igen om du känner allt för träffad av mina påståenden…

 

Att våga och övervinna risker
Att våga och övervinna risker

 

För förtydliga med generalisering är här en tabell med tydliga kontraster mellan hur vi uppträder fegt och modigt när vi på olika sätt kommunicerar med andra.

Den fege Den modige
Du upprepar andras åsikter och slagord. Du funderar först över vad andra egentligen säger, menar och hur relevant det är utifrån din situation och personliga utveckling.
Du har säkra åsikter om nästan allt som du själv inte kan påverka. Framförallt om allt elände nyhetsmedia förmedlar. Du är mer intresserad av det som direkt berör dig, som du kan lära mer om och även vara med förbättra.
Ju längre bort från dig, helst i andra länder, desto mer har du att säga till om hur illa något är. Du förstår att situationerna i omvärlden inte har samma förutsättningar som hemma hos dig.
Du gillar inte när någon ber dig förklara, du har redan fokus på något helt annat att klaga på. Du vet att andra har kunskapen och svaren som ger dig ledtrådar. Du gillar resonera och vidareutveckla tankarna.
När något inte funkar så är det nästan alltid någon annans fel, oavsett. Hoppsan, här måste vi nog undersöka vidare…

Tabellen kan tyvärr göras betydligt längre. Finns nästan hur många som helst tecken på hur fegt många av oss uppträder i kommunikation med andra. Säkerligen kan du själv komma på massor av småsaker du själv gör, eller gjort, som leder fel.

Hur smart kommunicerar du online idag exempelvis?

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.