Omstart på riktigt

, , 3 Comments

Ni som följt mina bravader från @Baksteg under senaste året har förmodligen noterat att det varit mycket upp och ner, en riktig bergochdalbana kan man säkerligen benämna det som.

Det har dock varit ett mycket lärorikt år för mig då det har gett mig möjlighet att på allvar gå igenom, vända och vrida på allt. Framförallt har många tankar kretsat kring hur jag själv fungerar socialt i samhälle och även professionellt i yrkeslivet.

Nu känner jag mig äntligen redo att på riktigt satsa framåt igen. Den motivation och kreativa energi jag hade för 15-20 år sedan är på väg tillbaka och det börjar kännas fantastiskt roligt att komma igång och börja skapa igen.

Digital omstart

För närvarande jobbar jag mycket med att bättre organisera och strukturera mitt liv och mina framtidsplaner. I dagens samhälle så är en digital identitet något som blir allt viktigare och det är något jag vill utforska vidare. Då inte bara själv utan i samtidsandan så öppet och samarbetande med fler som möjligt.

Därför innebär det här blogg-inlägget även min digitala omstart. Den här bloggen är början på min berättelse om hur jag försöker omvärdera vad jag gjort, vad jag behöver göra och hur det bäst kan göras.

Förhoppningsvis kommer detta så småningom visa sig användbart för fler i vårt framväxande digitala samhälle.

Kanske även för dig…

 

3 Responses

 1. Magnus

  2015-04-18 15:33

  Kul att du skriver lite om dina kommande aktiviteter, och som det verkar, och om en massa kreativitet som bubblar? Men det vore intressant med lite mer kött på benen.. och när man läser väntar man förgäves på något konkret.. en utkomst av det tankegods du tycks gå omkring med. Varför inte berätta mer, vara mer explicit om det på bloggen? 🙂

  Exempel 1.
  ”Dock känner jag mig ha kommit tillräckligt långt för att kunna ta viktiga beslut om min egen framtid, inklusive vad det ska bli av med Baksteg”

  Ok.. vilka beslut tror du att det kommer att handla om?

  Exempel 2
  ”Det har gett mig tid att hitta en bättre fungerande balans mellan mina digitala och analoga identiteter, att organisera och strukturera upp bättre fungerande arbetsflöden för hur jag själv använder digitaltekniken på smartare och mer effektivt sätt”

  För en person som inte känner dig personligen, skapar detta en massa obesvarade frågetecken. Du tycks alltså haft en dålig balans mellan olika identiteter? Intressant.. men du måste berätta mer om vad det inneburit konkret i ditt liv, för att ge substans till någon form av diskussion här, eller hur? Eller kanske är det på gång i senare blogginlägg från dig?

  Exempel 3. ”Den omorganisation jag redan genomfört har gjort underverk för mitt kreativa tänkande och speciellt hjälpt mig hitta bättre fungerande lösningar på mina behov för att ta mig vidare i livet”

  Oj.. här har det hänt grejer i din tillvaro. Men vad? Hur länge skall man behöva vänta för att veta vad? Kanske nästa inlägg?

  Det bästa med dig tycker jag att du är öppen och kreativ.. och framför allt att du verkar vara så bjussig med dig själv. Hoppas du fortsätter utvecklas och når de mål du tycks sträva efter.. vilka det nu är? Men det är härligt med öppna och kreativa människor som dig!

  Tack

  Svara
  • Thomas Svenson

   2015-04-19 17:38

   Hej Magnus och stort tack för din kommentar. Dom exempel du tar upp är några av dom utmaningarna jag just nu brottas med. Just därför är jag väldigt tacksam för den fantastiskt bra feedback du ger mig.

   Du tycks alltså haft en dålig balans mellan olika identiteter?

   Kan man lugnt säga ja, något som bara blev än tydligare då jag återflyttade till Sverige 2011 efter 11 år utomlands.

   Kortfattat så har jag jobbat med datorer, IT och internet i 35+ år. Alltså ända sedan dom första hemdatorerna dök upp i Sverige. I takt med att datorer, och speciellt då internet, har blivit en allt större del av vår vardag så har det genom åren hunnit bli många lager av nya tjänster, tekniker och andra informations-strömmar att hålla reda på. Samtidigt som jag allt för sällan tagit mig tid att på riktigt omvärdera och justera mitt eget användande på rätt sätt.

   Det är det jag nu fått tid för och ju mer jag har kunnat finslipa, lära om och göra smartare, desto mer har jag förstått att det egentligen handlar om.

   Vad jag även insett är att jag också måste bli bättre på att leverera nytta och relevans för andra. Hitta mitt sätt att berätta och förklara mina erfarenheter och förbättrade kunskap på sätt som faktiskt kan göra skillnad för dig, göra så att du också får större nytta av dom fantastiska möjligheter som digitaltekniken redan ger oss.

   Just nu försöker jag växla upp från Twitters begränsning om 140 tecken och till det betydligt friare utrymme som en egen blogg ger.

   Därför är kommentarer som den du gett mig så användbara, det ger mig ledtrådar om vad jag behöver justera och förbättra så att det jag skriver om går fram och blir till nytta. Är faktiskt just den dialogen jag vill utveckla digital, där vi mer öppet kan resonera och hjälpa varandra kommunicera och samarbeta smartare digitalt.

   Har redan flera intressanta blogg-poster på gång, men vad jag nu också ska göra är att försöka skriva en sammanfattning över dom olika delarna jag just nu jobbar på, vilka olika digitala tjänster, verktyg jag använder, varför och hur jag vill vidareutveckla användandet osv.

   Jag tänker mig även Projekt Baksteg som ett öppet experiment, ett digitalt labb där vi tillsammans kan utforska och hjälpa varandra till större nytta och användbarhet.

   Framförallt är jag intresserad av att hitta sätt att förbättra den egna vardagen – alla dagar i veckan – och göra den mer trivsam, händelserik och motiverande vakna upp till…

   Svara

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.