Fantastiska författare och andra berättarkonstnärer

, , Leave a comment

Något som har utvecklats kolossalt dom senaste åren är historieberättandet, det som på engelska kallas ”Storytelling”. Inte minst TED (www.ted.com), som är en av mina favoriter, har varit och är en fortsatt starkt pådrivande scen och måttstock för vad en bra berättelse och historia handlar om.

Under tiden jag arbetat med den här bloggen så har även mitt eget skrivande utvecklats. Mycket är tack vare att internet gör det hur lätt som helst hitta bra berättelser, tagna ur verkligheten, allt oftare om det som sker nu, och utifrån egna erfarenheter, upplevelser och andra kunskaper om i praktiken allt jag är intresserad av, vill lära mer om och tror kommer få användbar nytta av.

Alla dessa fantastiska berättelser jag fått möjlighet att ta del av har undan för undan påverkat mitt eget skrivande. Från att tidigare känts som ett rätt ”onödigt måste”, känns det nu betydligt användbarare och roligare att hålla på med, oavsett om det som skrivs är för eget bruk eller tänkt att bli exempelvis det här blogginlägget…

När jag igår lyssnade till inspelningen, i YouTube-listan nedan, från 2008 med nyligen bortgångne Umberto Eco, och fick resa med i hans kreativa process och berättarutvecklande under över 60 år, så slog det mig vilket privilegium vår tids möjligheter gett oss.

Fantastiska författare och andra berättarkonstnärer

Min ambition är att lägga till fler inspelningar av den här digniteten över tid.

Välkommen med tips på dina favoriter, finns ju så otroligt mycket att välja på så att hitta dom riktiga pärlorna är i sig själv en konstnärsform.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.