Länge var det bara målet som gällde för mig. Allt handlade om saker som att problem bara var sånt som skymde sikten mot målet och det gällde att så snabbt som möjligt komma förbi hindret så att segerns sötma efter att bryta målsnöret kunde smakas.

Nej, jag pratar inte om idrott. Livet är inte ett sprinterlopp där allt handlar om att vinna eftersom tvåan sällan räknas, sällan koms ihåg förutom i resultatlistor arkiverat någonstans. Det jag pratar om är det maraton som kallas livet och utspelas från födsel till död.

All tid vi får däremellan är för var och en av oss något helt unikt personligt. Ingenting annat delar hela vår upplevelse, men är vi generösa så delar vi gärna med oss så att andra kan inspireras av vår kunskap och dom erfarenheter vi samlar på oss genom livet.

Uppleva vardagen

Numera handlar mitt liv allt mer om dom upplevelser och influenser jag blir utsatt för dagligen, var dag i min egen vardag. Mina upplevelser består av olika dagliga utmaningar som gör det möjligt att på olika sätt ge mig själv bättre förutsättningar och större möjligheter att på nya sätt förbättra min framtida tillvaro.

Ingen dag är en upprepning av redan passerade dagar. Även om det på ytan kan tyckas vara lika så har mina erfarenheter från tidigare situationer förberett mig så att jag nu, inför just den här unika situationen, förhoppningsvis lösa utmaningen på ett både bättre och smartare sätt.

Lösningarna kommer sällan från stora förändringar utan från en kombination av alla små finjusteringar som kontinuerligt hjälpt mig att förbättra min kunskap och dom metoder jag använder för att lösa dom utmaningar och problem jag har framför mig.

Målriktning

Den här förändringen har hjälpt mig att komma bort från det tunnelseende som målet förut var. Ett tunnelseende som allt för ofta isolerade mig från omvärlden och in i mina egna tankar, bekymrad och ifrågasättande över varför så lite fungerade som planerat och tänkt.

Trots att målet i sig är allt mindre viktigt så känner jag mig mer målinriktad än kanske någonsin tidigare i mitt liv!

Personligen tror jag att det främst beror på att jag nu tillåter mig njuta och lära av alla fantastiska upplevelser och möten på resan, upptäcktsfärden mot vad målet till slut avslöjar sig vara.

Att jag även börjar hitta bättre sätt resa och uppleva tillsammans med fler gör ju bara allt så mycket bättre.

De ska va gött å leva!